17. heinäkuuta 2017

Kesäpäivä Kiomi-topissa

Reissumme kohti nousevan auringon maata lähestyy hurjaa vauhtia ja tajusin että minulla ei ole juurikaan hellevaatteita varastossa. Japanissa on kuulemma elokuussa aika hiostavaa. En ole varsinaisesti mikään kuuman ystävä joten haluan pukeutua mahdollisimman optimaalisesti reissuun eli kevyesti, ilmavasti ja vaaleita tekstiilejä suosien.

Tilasin Lotta Jansdotterin kaavakirjan Lempivaatteita joskus kuukausia sitten alesta mutta en ole saanut aikaseksi hyödyntää sen hyviä ja helppoja peruskaavoja. Nyt kuitenkin päätin kokeilla Kiomi-topin tekemistä ja vitsi kun on kiva. Tämä on varsinainen lempi- ja perusvaate ja vaatekaapin kulmakivi. Kiva, yksinkertainen, helppo ja nopea tehdä. Vinonauhoilla huoliteltu pääntie ja kädensuut ovat kiva yksityiskohta ja opinpahan samalla taas uuden tekniikan. 
Nämä kesäiset kuvat räpsäistiin aurinkoisena sunnuntaina Arboretumissa. Se on kesällä yksi suosikkipaikkojani Tampereella, siellä on niin hienoja kasveja ja vehreyttä. Kaupungista on mukava pyöräillä tuulettumaan hetkeksi ja tuoksutella kukkia, hengailla oravien kanssa ja käydä siirtolapuutarhassa katselemassa kun kesäkurpitsat kasvaa. Mikäs sen mukavempaa. 

Siirtolapuutarhan kupeestä löytyi pieni varjoisa lehto joka oli kuin suoraan Disney-leffasta. Pikkulinnut visertelivät ja lentelivät ympärillä ja oravaperhe oli niin kesy, että melkein hyppäsi syliin ja tuli tutkimaan tulokkaita pitkin oksia. Olen niin iloinen että Suomessa luonto on aina lähellä, kaupungissa helposti puutuu ja päivät alkavat muistuttaa liikaa toisiaan.
Mutta takaisin itse aiheeseen. Löysin tämän sinivalkoisen kankaan Eurokankaan palalaarista ja olen iloinen että otin sen mukaan. Sitä jäi vielä pari metriä jäljelle joten ehkä saan vielä ommeltua siitä jonkun kivan mekon tai kaftaanin Japania varten. Ehkä ehdin vielä tekeen pari Kiomi-toppiakin eri kankaasta, aika alkaa vaan käymään vähiin ja ideoita on taas liikaa, kuten yleensä.  

Uusien kaavojen kokeileminen on aina vähän jännää, kun ei oikein voi tietää onko lopputulos halutunlainen ja kaiken vaivan arvoinen. Vaate voi näyttää ja tuntua ihan erillaiselta omissa mielikuvissa kuin sitten oikeasti päällä. Tämä toppi onneksi pääsi ihan vaatekaappiini asti eikä epämääräiseen ihan-kiva-kasaan. Onneksi tekemällä oppii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti